Velg en side

Spill kan hjelpe barna dine med å få jobb i framtiden

Foreldre irriterer seg ofte over at barna bruker timevis foran PC-en og spiller, istedenfor å gå ut og leke med andre barn. Man tenker at spillingen gjør dem asosiale, og at de vil få vanskeligheter med å få seg jobb i framtiden. Men faktisk har det nå blitt oppdaget at erfaring med spilling, eller gaming som det kalles, kan hjelpe unge med å lande en god jobb. NAV anbefalte nylig at man bør legge til gaming på CV-en, da det gir større sjanser for å få jobb. 

Mange fordeler med å spille dataspill

Spill på dataspill har mange fordeler. Først og fremst gir det barna muligheten til å utvikle gode datakunnskaper, samt muligheten til å multitaske. Du har kanskje sett hvor fort noen med spillerfaring trykker på tastene – dette er en veldig god fordel hvis man ønsker å jobbe på PC i framtiden. Spill på PC gjør også barna nysgjerrige på nye funksjoner og måter å gjøre ting på, og de utvikler derfor ofte ferdigheter med koding og lignende.

Ikke så asosialt som man kanskje tror

For foreldre og andre utenforstående kan det se ut som at barnet blir mer og mer asosialt jo lenger han/hun sitter foran PC-en. Men sannheten er at de utvikler gode kommunikasjonsevner og som oftest er sosiale med andre mens de spiller. Dette gjelder i spill der man spiller mot andre personer/lag. 

Man må da ha god kommunikasjon med den/de andre spilleren(e), for å fullføre oppdragene i spillet og lignende. Dette er grunnen til at gamere ofte har både headset og mikrofon når de spiller – for å ha god kontakt med de andre.

Dette gjør gaming attraktivt for arbeidsgivere

Erfaringene, kunnskapene og ferdighetene barna får med å spille på dataspill er veldig attraktivt for arbeidsgivere – når de er gamle nok til å søke jobb så klart. 

De mest attraktive ferdighetene for arbeidsgivere:

  • Samarbeidsevne
  • Multitasking
  • Kommunikasjon
  • Hurtighet
  • Dataferdigheter

Jo mer erfaring og kunnskap man har om gaming og spill, jo mer attraktiv blir man. Dette kan virke merkelig for mange, men når man ser på hvor teknologisk verden har blitt, så er det kanskje ikke så rart allikevel. De fleste lærer best når de har det gøy med det de gjør, spesielt barn. 

Mange spill å velge mellom

Det er mange dataspill man kan velge mellom om man ønsker seg ferdighetene vi har nevnt i denne artikkelen. For eksempel er League of Legends (LoL), World of Warcraft (WoW), Dota 2 og CS:GO veldig populære blant gamere. Alle disse er spill hvor man spiller mot andre, og krever derfor samarbeid og kommunikasjon. 

Spill for foreldre

Det er ikke bare for barn det finnes mange spill å velge mellom, men også for voksne. Blant annet finnes det tusenvis av spilleautomater på nett, stort utvalg av sportstipping og mye mer. Alt dette finner man på nettcasino, som er spillesider fylt med mange pengespill, og tilgjengelig for alle over 18 år. Med mange ulike spill får man også god variasjon, slik at det blir lettere å finne noe man liker.

.