Velg en side

Barn og soverutiner på ferieturer

Barn kan oppleve søvnproblemer under ferier på grunn av endringer i rutiner, miljø og tidssoner. Her er noen tips for å hjelpe barn med å takle søvnproblemer og opprettholde god søvnhygiene på ferie:

  1. Oppretthold en konsekvent søvnrutine: Selv om det kan være fristende å være fleksibel med leggetider og våkne tider på ferie, er det viktig å opprettholde en konsekvent rutine så mye som mulig for å hjelpe barnet med å tilpasse seg.
  2. Ta med familiære elementer: Å ta med favorittleker, kosedyr eller puter fra hjemmet kan hjelpe barnet med å føle seg mer komfortabelt og trygt i et nytt sovemiljø.
  3. Gradvis tilpass tidssoneendringer: Hvis du reiser over tidssoner, kan du prøve å justere barnets sovetider gradvis noen dager før avreise og etter ankomst for å hjelpe dem med å tilpasse seg den nye tidssonen.
  4. Oppretthold en avslappende leggerutine: Sørg for at barnet har tid til å roe seg ned før sengetid ved å inkludere avslappende aktiviteter, som lesing, rolig musikk eller en kort massasje.
  5. Begrens skjermtid: Unngå å la barnet bruke elektroniske enheter rett før sengetid, da dette kan forstyrre søvnkvaliteten og gjøre det vanskeligere for dem å sovne.
  6. Prioriter dagslys og fysisk aktivitet: Eksponering for dagslys og fysisk aktivitet i løpet av dagen kan bidra til å regulere barnets døgnrytme og forbedre søvnkvaliteten om natten.
  7. Vær tålmodig og støttende: Barn kan trenge tid for å tilpasse seg nye omgivelser og rutiner på ferie. Vær tålmodig og støtt barnet i denne overgangsperioden.
  8. Tilpass sovemiljøet: Forsikre deg om at sovemiljøet er komfortabelt, stille og mørkt, og opprettholder en behagelig temperatur for å fremme god søvn.

Ved å være oppmerksom på barnets søvnbehov og proaktivt arbeide for å støtte deres søvnhygiene, kan du hjelpe dem med å opprettholde god søvn og nyte ferien uten unødig stress og utmattelse.