Velg en side

Temareiser for barn

Det å ha med seg barn på ferie kan tidvis være litt av en utfordring, og det er mange faktorer som spiller inn på hvorvidt det blir en vellykket tur eller ikke. Er barna store eller små, reiser man med fly, båt, tog, buss eller bil, hvor skal man reise, og hvor lenge skal man være der?

Derfor er det stadig flere som velger å reise på såkalte temareiser, hvor man finner en eller flere interesser som engasjerer hele familien. Det kan være å reise til forskjellige temaparker rundt om i verden, som for eksempel fornøyelsesparker med temaer som vannland, dinosaurland eller andre former for underholdning som kan være både fornøyelig og ikke minst lærerikt.

Et annet tema som ofte vil være en sikker vinner kan være forskjellige sportsaktiviteter man selv kan delta på. I vinterhalvåret er ofte ski en slik aktivitet, og faktisk behøver man heller ikke reise spesielt langt for å kunne være med på dette. Mange vintersportsteder både i Norge og utlandet har drøssevis av aktiviteter spesielt tilrettelagt for barn og unge, både med og uten foreldrene.

Er man derimot ikke spesielt skiorientert, eller trenger noen gode tips til sommerferien, kan kanskje fotballferie være noe? De fleste har et forhold til fotball, og selv om kanskje ikke interessen for å spille selv er på topp, er det lite som slår et besøk på FC Barcelonas enorme fotballarena, Camp Nou i Barcelona. Ikke bare er denne arenaen Europas største, den inneholder et svært populært fotballmuseum, den ligger i Spania som er et yndet feriemål for mange nordmenn, både med og uten barn, og kanskje er man heldig å får se en fotballkamp eller to mens man er der.

Et annet godt tips til en ferie som inkluderer både barna og fotball på en fin måte kan være å reise til fotballens hjemland, nemlig England. Og da forttrinnsvis til byen Liverpool, som i tillegg til å ha fostret store stjerner som The Beatles også er hjembyen for en av verdens mest kjente fotballklubber, ved navnet Liverpool, selvfølgelig.

Faktisk er dette så populært at det arrangeres egne fotballturer til Liverpool, hvor alt fra reise til hotellopphold og en eller flere fotballkamper på den berømte Anfield stadion er inkludert i prisen, og i motsetning til hva enkelte tror er dette turer som i høyeste grad er velegnet selv for barn svært langt ned i alder.Kombiner gjerne turen med en rundreise i England og på de britiske øyene når du først er der, og hva er vel mer spennende enn en rundreise til de mange borgene som finnes? Hvor enhver liten gutt eller jente kan drømme seg bort og være prins eller prinsesse for en dag – og hvem har vel ikke hørt historiene om Lancelot eller Harry Potter.