Velg en side

Oktoberfest for barn

Hvert eneste år arrangeres den tradisjonelle Oktoberfesten i München, og hvert eneste år konsumeres det nærmere åtte millioner liter med øl under de drøye to ukene festivalen varer. Og dette er altså bare i den tyske storbyen – tenk hvor mange liter det blir hvis man legger sammen alle glassene som serveres på oktoberfester over hele verden! Følgelig er det vanskelig å se for seg at denne festivalen er noe for barn, men det finnes naturligvis måter å tilpasse innholdet også for de minste. Her er det bare å finne frem oktoberfestkostyme!

Oktoberfest og alkohol – med barn

Oktoberfest er i utgangspunktet en festival for voksne, noe som kanskje tydelig kommer frem gjennom det budskapet at øl er hovedinnholdet i selve festivalen. Allikevel er det ikke noe problem å ta med barna på Oktoberfest, for det er slettes ikke noe rølpefest selv om det konsumeres store mengder med øl. Riktignok så tar man barna vekk fra festivalområdet når kvelden begynner å melde sin ankomst, men bortsett fra dette så er det uproblematisk å ta med barn. Dette gjelder små barn under seks år, og også barn opp til 18 år.

For de yngste barna på Oktoberfest er det nok de mange karusellene som vil være det mest interessante, samtidig som andre igjen vil synes støynivået og de mange berusede personene er noe skremmende. Men gir man barna et oktoberfestkostyme så vil de helt sikkert «blende inn» og stortrives på festivalområdet. Det gjelder også regler for hvor på området man kan ta med seg barna. For eksempel så er det lov til å ta med barn på under 6 år inn i ølteltene, men da er foreldrene nødt til å være med de hele tiden, og barna må forlate teltene før klokken 20 på kvelden. For barn opp til 15 år så gjelder ikke denne «leggetiden», men foreldrene er nødt til å være med barna. Har man fylt 16 år så har man lov til å drikke øl, men ikke noe sterkere.

Kort oppsummert er det egentlig bare å finne frem et oktoberfest kostyme og ta med barna på festival. Da snakker vi altså om den tyske, originale festivalen, for de norske festivalene er kanskje noe mer «fest» enn festivalen i München.

Mange «norske» oktoberfestivaler

Også på norsk jord arrangeres det Oktoberfest i slutten av september eller i starten av oktober. Mange av disse er forbeholdt voksne, og den noe strengere skjenkeloven i Norge gjør at slike oktoberfester er forbeholdt de over 18 år. Men dersom man som voksen har en forkjærlighet for dette konseptet – hvorfor ikke arrangere en egen festival for de minste? Her kan man lage en temafest for barna der man inviterer hele nabolaget til å stille opp i et oktoberfest kostyme.

På festen skal det naturligvis pumpe ut tysk orkestermusikk fra høyttalerne, også bør man servere noe tradisjonell tysk mat i riktig Oktoberfest-ånd. Siden barn generelt er veldig glad i pølse, så kan man jo kanskje prøve den populære tyske pølsen bratwurst. Oktoberfest kan være morsomt også for de yngste!