Velg en side

Vinterferie med barn

Da er vi godt i gang med det nye året, og vinterferien er her før du aner det. Det blir stadig mer vanlig å ta med barna til syden i ferien, men hvorfor ikke prøve noe nytt i år? I stedet for å gjøre som alle andre bleike nordmenn og ligge på stranden, er det kanskje en god idé å oppleve det Norge har å by på. Når vi kommer så langt som til vinterferien har dagene allerede rukket å bli mye lengre, og den verste vinterkulda er gjerne forbi. Hva med å pakke bilen med ski, akebrett og unger, og ta en skikkelig norsk vinterferie? Husk bare å sørge for at du pakker bilen riktig før avreise, og at dekk og bremser er i orden.

Skiferie i Norge

Uansett hvor i Norge du bor er det ikke langt til nærmeste skisted. Her er det dermed mulig å dra på ferie med bilen, og man slipper å dra med ungene på flyplassen. Landet er fullt av flotte alpintanlegg, langrennsløyper og andre sportsanlegg, og det er nesten bare fantasien som setter grenser. Mange av disse vintersportsstedene tilbyr kurs til barn i alle aldre, og hvis du mangler ski, kan du alltid leie dem til en rimelig penge. De fleste store vinteranlegg byr på mange ulike overnattingsalternativer i mange forskjellige prisklasser. Her kan du ofte velge mellom luksuriøse hotellrom og romslige hytter, så her er det bare å velge og vrake. Mange av disse stedene byr også på andre aktiviteter for de som ikke liker seg så godt i snøen, og tilbudene er gjerne tilpasset barn i ulike aldersgrupper. Her finnes det med andre ord noe for alle og enhver!

En hyggelig og sikker biltur

Mange ser på reisen som et nødvendig onde for å komme seg dit man skal, men slik trenger det slett ikke å være! En fordel med å ta med barna i bilen i forhold til på et fly, er blant annet at man kan ta mer hensyn til barnas behov. Med bilen er det lett å ta en liten pause underveis hvis barna trenger en pause, eller hvis det bare dukker opp noe spennende underveis. I bilen har man dessuten muligheten til å kose seg med ulike leker som involverer hele familien. Her gjelder det å planlegge godt på forhånd slik at man ikke risikerer at barna går lei. Det er også viktig å sørge for å ta med drikke og snacks til turen slik at energinivået kan holdes ved like. Før turen starter er det dessuten helt nødvendig å sørge for at bilen er i orden. Sjekk dekkene, bremsene og oljenivået – husk at sikkerheten alltid må komme først. Tenk også på hvordan kjøreforholdene er, både dit du skal og underveis på turen. Hvis du skal krysse en fjellovergang holder det for eksempel kanskje ikke med piggfridekkene du bruker hjemme. En bil full av unger og skiutstyr er dessuten tyngre enn vanlig – sjekk at lufttrykket er riktig før du legger i vei.