Velg en side

Juleferie med barn

Stadig flere nordmenn velger sandkledde strender fremfor hvitkledde grantrær de siste ukene i desember. Kanskje har det noe å gjøre med at store deler av landet som regel opplever regn og sludd når julekvelden melder sin ankomst – uansett så er det nok fristende både for store og små med en aldri så liten juleferie i varmere strøk. Det er tross alt skoleferie for barna, og kanskje holder det med en ugly christmas sweater til poden for å skape den gode julestemningen når man befinner seg midt imellom palmetrær på julekvelden?

Mange varianter av utenlandsk juleferie

Mens enkelte reiser så langt som mulig for å finne varmen, som for eksempel til Thailand – en av julens aller mest populære destinasjoner – så vil andre bare komme seg bort fra hjemstedet og oppleve noe annet. Reiser man med barn på juleferie så må man naturligvis ta dette i betraktning, og da er det kanskje mest aktuelt med solfylte ferier. Og vil man ha temperaturer over 20 grader, så må man belage seg på å reise et stykke, ettersom man må sør for ekvator for å finne dette i juletiden. For nordmenn er følgelig Gran Canaria et meget populært reisemål, og med den store mengden norske turister her behøver man ikke gå langt for å finne norske julemåltider som ribbe eller pinnekjøtt.

Kanskje er Gran Canaria eller en av de andre Kanariøyene det beste alternativet for deg som skal på juleferie med barn. Reisetiden er ikke alt for lang (5-6 timer fra Oslo), klimaet er behagelig og man kan finne både juletrær (i form av pyntede palmer), julemat og ellers mye av den norske julestemningen her. Dessuten har mange av hotellene her egne klubber og aktiviteter for barna, som kanskje kan være greit når de voksne ønsker litt julefred. Husk å ta med en matchende julegenser til hele familien, så kan du være sikker på at det blir god julestemning når dere skal ut å spise blant andre nordmenn på selveste julekvelden.

Opplev julemarkedene i Europa

Et annet alternativ dersom man ønsker en annen opplevelse og ikke nødvendigvis er avhengig av sol og varme, er å oppsøke de mange historiske byene i Øst-Europa med sine vidunderlige julemarkedet. For eksempel så har man gamlebyen i den estlandske hovedstaden Tallinn, som best beskrives som et av de tradisjonelle julekortene med snøkledde gater og lyskledde gigantgraner. En annen flott storby som absolutt er verdig julefeiringen er Budapest, som også er en av de billigste byene i Europa å feriere i. Har du ikke allerede kjøpt deg en stygg julegenser, så finner du garantert en billig en her!

Det finnes også mange norske alternativer dersom man vil ha en juleferie borte fra hjemmet. Hva med å ta turen til nord, og se nordlyset holde sitt eget show på nattehimmelen mens ribba godtgjør seg i ovnen? Mulighetene er definitivt mange i vårt langstrakte land.