Velg en side

Tips – Små barn – De beste charterreisene

Med småbarn i bagasjen må man tenke seg ekstra om før man bestiller flybillettene til årets ferie. Men det er mange ting som kan gjøre at ferieturen kan bli mange hakk enklere, både fordi de er mer tilpasset barn og mange andre ting. Kort reisetid og masse morsomme aktiviteter er noe som kan gjøre at ferien blir akkurat så bra som familien ønsker seg. Men også vil man ha masse sol. For de voksne er kanskje aspekter som pris, nærhet til fasiliteter og komfort ting som de setter høyt.

Tucepi, Kroatia

Det finnes mange charterreiser til Kroatia fra Norge, enten man reiser fra Oslo eller de andre store flyplassene i landet. Med mellomlanding i København, får man slappet av før man blir tatt videre det siste stykket til Kroatia og Tucepi. Uansett hvor man reiser fra er det ikke mange timer i flyet, og da kan man nyte en god middag på hotellet når man kommer frem. Den lille byen Tucepi ligger stille og rolige omgivelser ved det som kalles Makarska rivieraen. Her er det gode sommertemperaturer opp mot 30 grader.

Det er ikke langt til Tucepi fra flyplassen i Dubrovnik, og det er heller ikke langt til kjente steder som Split eller Mostar.

Her kan man ha en fin sommerferie, med priser som gjør at det til og med kan bli noe til overs etter ferien. I tillegg til romslige hotellrom er vennligheten helt utrolig i denne lille landsbyen.

Boa Vista, Kapp Verde

Hvor i alle dager tenker man nok når man hører Kapp Verde. Er ikke det langt nede i Afrikaland? På en måte er det riktig, men ikke så langt som man skulle tro. Og hvilket uoppdaget paradis er ikke Kapp Verde øyene på Vestkysten av Afrika. Med fly fra Oslo må man mellomlande i Tenerife på Spanias kyst, og deretter fly til Kapp Verde og Boa Vista. Og man skulle tro dette tok en hel dag, men før klokken slår 13 vil man lande på flyplassen i Boa Vista, den deilige øya i Atlanterhavet. Hit kan man reise hele året, og gradestokken vil ikke gå under 20 grader.

Det kan være en god investering å ta en deilig uke i et ellers kaldt vinterland, når man ellers feirer jul eller vinterferien. Her vil det bli masse sol og herlig bading for alle og en hver.

Side, Tyrkia

Dette er en annen side av det herlige middelhavslandet Tyrkia i øst. Med sine flotte priser og korte reise med fly fra Oslo, ca. 4 timer, er den tyrkiske småbyen Side perfekt for småbarnsfamilier som vil komme seg litt vekk fra hverdagens kjas og mas. Man lander på flyplassen i Antalya, ikke langt unna. Her er det til og med tilrettelagt for småbarnsfamilier med skandinaviske reisepersonale.

Mens barna koser seg i bassenget, kan man selv slappe av i store solsenger. Det er heller ikke langt til de hvite strendene. De gode forholdene mellom Tyrkia og de skandinaviske landene gjør at nordmenn kan kose seg fra dag en. Spesielt gode løsninger for barna finner man i Side.

Reykjavik, Island

Hvorfor ikke ta turen nordover til Island med småbarnsfamilien. Her finner man et miljø helt ulikt fra vårt eget, men ikke langt unna. Med fly fra Oslo tar det under tre timer å komme til den frodige øya i de polare strøkene mellom fastlands-Norge og Grønland. Foruten fantastiske vulkaner og geysirer kan Island by på islandshester, den blå lagune, brevandring, hvalsafari, shopping og herlige hoteller med alle fasiliteter. Alle barn vil elske Reykjavik og Island sine utrolige naturopplevelser, noe som gjør at ferien blir uforglemmelig.

Disse ferieturene er noe for alle småbarnsfamilier som ønsker noe litt utenom det vanlige.