Velg en side

Beste reiseleker for barn

De beste reiseleker for barn kan utgjøre forskjellen mellom en kjær familieferie og en lang reise du helst vil glemme. Jeg har brukt år på å lete etter de beste leker, aktiviteter, spill og håndverk for å holde barna underholdt under bilturer, flyreiser og togreiser. Ved å gå til websiden fremhever jeg noen av mine favorittdistraksjoner for familiereiser.

Kunst og håndverk for reiser

De fleste førskolebarn elsker å holde de små fingrene opptatt ved å lage kunst- og håndverksprosjekter. For det første, få noen trekantede fargestifter uten rull. Legg til en fargeleggingsbok eller to for å hjelpe din spirende kunstner å lage på farten.

Klistremerkscener

Klistremerkscener er også en stor hit med førskolesettet. Det fredelige kongeriket tilbyr flere alternativer, inkludert en flyplass scene, enhjørninger, prinsesser, dyr og mer.

Crayola’s Color Wonder Kits

Foreldre som Crayolas Color Wonder-sett gjør ikke hendene rotete. I mellomtiden er barn overrasket over Color Wonders “magiske” blekk. Color Wonder Stow & Go Studio er en bæreveske og bordflate i ett, noe som gjør det til et godt valg for reiser. Velg mellom vanlig papir eller tegnebøker. Det er til og med neonalternativer, glitrende prinsessesett og metallpapir.

Snørebrett

Snørebrett gir en kompakt aktivitet å ta med på veien. De hjelper førskolebarn å jobbe med sine fine motoriske ferdigheter mens de har det gøy. Blondebrettet nedenfor får høye rangeringer på Amazon og er det letteste alternativet laget av Melissa og Doug, med en vekt på bare et halvt kilo (åtte gram).

LeapFrog LeapStart Interactive Learning System

LeapFrog LeapStart Interactive Learning System gir en morsom måte for førskolebarn å lære å telle og lese via pedagogiske spill og e-bøker. Et bibliotek med 16 bøker går fra nivå 1 for førskolebarn til nivå fire for førsteklassinger. Kjøp hodetelefonene for en roligere tur.

Man trenger ikke å spille Yatzy hele tiden …

(Men også voksne kan ha med seg «leketøy» på tur, leketøy for vokse finnes i masser på nettet, se på denne websiden…)

1. Male på skare

Her er det bare fantasien som setter grenser for hva man ønsker å gjøre. Bruk vanlige malerskrin med vannfarger, litt brede pensler og varmt vann som dere tar med på termos. Ved å bruke varmt vann fester malingen seg bedre på snøen. Hørte vi kunstutstilling?

2. Ake på presenning

Aking på Den Norske Turistforeningen sin Kom deg ut-dag i år. Aking på hytta er en sikker vinner. FOTO: Marius Dalseg / DNT

Av og til er det gøy å være mange som aker sammen på stor flate. Bruk en stor presenning, sett så mange barn som mulig oppi. La de som sitter foran holde opp presenningen slik at det blir en kant. Dytt utfor. I denne leken kan bakkens lengde variere, men det anbefales myk snø og kortere bakker for de minste barna.

3. Flaskebane

Dette er jo en gammel klassiker. Bruk en termos eller en plastflaske fylt med vann eller snø sånn at den blir litt tung. Lag en «renne» eller en slags bob-bane i snøen der det er litt bratt. Lag svinger, hopp, tunneler osv. Send flaska utfor og kjør flaskebanerace!

4. Skiskyting

Tråkk opp en liten løype og legg inn et par «standplasser». Ammunisjonen er fem snøballer og blinken er et tre, en pappa eller noe annet man måtte ha for hånden. Dere velger selv hvor avansert dere vil gjøre det med strafferunder, tilleggstid, stafetter osv. Dette er en spennende og morsom aktivitet for både store og små!

5. Hoppkonkurranse

Hvem hopper lengst? Og hvem har de fineste eller kanskje morsomste nedslagene? Bygg et lite hopp utenfor hytta, finn frem stumpeski eller langrennsski og hei frem hyttas suverene hoppmester!

6. Bygg en iglo/snøhule/snøborg

Hvis det er mye snø, er det nesten ingen grenser for hvor mye morsomt man kan bygge. Her kan hele familien gå sammen om å bygge en fin snøhule, en iglo eller en flott snøborg.

7. Lag en snølykt

Når kvelden er mørk og kald, er det koselig å tenne lys utenfor hytta. Snølykter kan du enten lage ved å legge snøballer i sirkel, som en bitte liten snøborg. Du kan også lage fine lykter ved å fylle vann i en bøtte, som du lar stå ute i ca. et døgn. Legg granbar, kongler el i vannet, så får du en fin dekorasjon inni lykten. Når vannet har frosset heller du isklumpen ut av bøtten og hakker hull på midten til lyset.