Velg en side

Spektakulære Sicilia og jakten på vulkanen

Sicilia kan for det første tilby godt og varmt vær, med masse muligheter til å bade og kose seg. Det er helt vanlig i dette middelhavsklimaet langt syd på Italias kyst.

For det andre har øya en berømt vulkan som heter Etna. Og det er ikke bare selve vulkanen som frister her, for hele området syder av aktivitet, og er en eneste stor utendørs lekeplass for småbarnsfamilier med eventyrlyst. Her kan man leke i trærne, delta på jeep-safari og få guidet tur gjennom flere inaktive vulkaner.

Man trenger ikke å være vante turfolk for å trives i området. For å komme seg opp og ned har de laget en kabelheis som tar turistene fram og tilbake til den spektakulære vulkanen.

Vel oppe kan man utforske Crateri Silvestri, de mange kratrene som tidligere var aktive vulkaner. Der kan man se hvordan lavastrømmen har dannet nye formasjoner, få informasjon av den lokale guiden og se den flotte utsikten.

Det er også her man får jeep-safarien. Man kjører over et goldt landskap med den rødbrune fargen, akkurat som man var romfarere på en annen planet.

Etterpå går turen videre oppover i taubane. Man kommer aldri helt opp til kanten av vulkanen, men på 3000 meters høyde er utsikten fantastisk og landskapet ut av en annen verden.

Parco Avventura og Etna Avventura

Det er to klatreparker i nærheten av vulkanen, hvor man kan få utfolde seg i stadig vanskeligere løyper blant trekronene. Her er det taubroer, ZIP liner og masse annet. Her finnes det en løype for alle og en hver, noe som helt sikkert vil holde ungene aktive en god stund. Løypene utvikler seg til å bli nokså avanserte, så skal man oppi en slik løype, bør man være klar for en utfordring.

Les om Parco Avventura og Etna Avventura her: http://www.parcoavventuraetna.it/

Det er mulig å få en jeep-tur i dette landskapet også, ved vulkanen Etna.

Det er noen huskeregler man må ta før man tar turen opp på Etna:

  • Man er på et stort fjell, her blir det kaldt. Kle seg etter forholdene
  • Det blåser en del, det gjør at det kjennes enda kaldere ut
  • Det er spektakulært, ta med kamera
  • Det er mye å oppleve, sett av en hel dag

Andre fantastiske ting å oppleve på Sicilia

Tempeldalen med de flotte templene fra en antikk tid, er noe man bør oppleve når man er på Sicilia. Akragas var en gresk koloni fylt med rikdom, og ble derfor senere plyndret av kartagerne. Her kan man se levninger av de flotte templene i Valle dei Templi. Her står det den dag i dag enorme tempel, mer eller mindre intakt, som de har gjort i over 2000 år. Her kan man fantasere seg tilbake til romere og uendelig rikdom, og leke mellom templene som var de flotteste slott.

Badeland og fornøyelsesparker

Badeland og fornøyelsesparker må man bare få med seg vel ned på havnivå igjen.

Aqua Verde er et badeland er verdens største badeland, men har en atmosfære som gjør at barna elsker den. Her er det ingen problem å nyte solen og la barna utfolde seg fritt time etter time.

Etnaland er også en park som barna vil like. Dette er en fornøyelsespark med det meste som barn elsker. Her finner man både en dinosaur-park og et eget lasershow. Her er det attraksjoner for de aller minste til de som er litt større.

Sicilia er den største øya i Middelhavet og har en lang historie og mye å oppleve. I dette middelhavsklimaet må man belage seg på varmt vær, men skal man opp på fjellet er det like kaldt som man skulle være i Norge. Pakk for en slik utflukt og man får de beste av hva Sicilia har å by på.