Velg en side

Hvor skal man reise på ferie med småbarn?

Det er mange steder man kunne tenke seg å reise. Kanskje bare for å slappe helt av og få overskudd til høsten kommer og hverdagene igjen fylles med lange arbeidsdager og barnepass.

Småbarn har ingen store krav til hvor man reiser, men det er kanskje ikke praktisk å reise på en lang bilferie eller storbyferie. Det blir for mye mas, og vanskelig å håndtere. Da trenger man en ny ferie når man kommer hjem. Det har man som regel verken råd eller tid til.

Men små barn elsker å være med sine foreldre, i trygge og rolige omgivelser. Noen av de beste stedene å reise til kan være en kort reise unna.

I denne artikkelen tar vi for oss tre steder i Spania, Frankrike og Danmark som er ideelle for småbarnsfamilieferie.

Sol og bading på Lanzarote

Her finner man garantert sol og temperaturer som er behagelige både for liten og stor. Bo på det familievennlige hotellet Princesa Yaiza Suite Hotel Resort, rett ved Dorada-stranda. Hotellet har selvfølgelig barneklubb og barnebasseng. Og vil man ha en rolig stund på kvelden kan man få barnepass fra de trivelige barnepasserne.

Det er ikke uten grunn av hotellet kommer ut som en av de beste hotellene i hele Spania for barnefamilier. Både de naturlige omgivelsene, stillheten og den fantastiske servicen man får, er med på føre hotellet høyt opp på listen. På grunn av deres popularitet, koster det også deretter. Men bestiller man tidlig, er prisene helt overkommelige. Flyvetiden er litt over fem timer og er den lengste flyreisen av de tre.

Fantastiske slott i Loire

Med sitt bølgende langstrakte landskap, med endeløse enger, har Loire-dalen noe veldig kult for små barn. Nemlig gamle slott og festninger akkurat som i Harry Potter og Ronja Røverdatter. Har man ikke vært på Chambord allerede, bør man gi barna sine sjansen til å se det flotte slottet fra fransk renessanse. Eller slottene i Blois og Amboise, Chenonceau-slottet som ligger over elven Cher, som viser en flott utvikling i fransk arkitektur fra tidlig 1200-tallet fram til 1700-tallet. Man kan fly til Paris og ta TGV eller lokaltog til Loire. Å fly til Paris tar de fleste i Norge rundt 3 timer.

Er man glad i å sykle kan man leie sykler med barneseter, barnevogn eller egne sykler for barn. Med leiebil kan man komme seg fort rundt og besøke byer som Tours, Angers og Le Mans. Det er heller ikke langt til Normandie det utrolige slottet Le Mont Saint-Michel eller Bretagne med øya Saint-Malo. Begge stedene har store tidevannsforskjeller, noe som kan bli et spektakulært skue både for liten og stor.

Danmarks rolige sommerhus

Danmark er landet i sør som tar i mot flest nordmenn i sommerferien. Enten med ferge fra Kristiansand eller Oslo, kommer man fort over på den andre siden av Skagerrak, og med fly til Kastrup går det fort. Danmark har en lang kystlinje, som bølger seg nedover inn i fjorder og med lange hvite strender. På vestkysten er det ideelt for dem som elsker surfing og vannsport, mens østkysten passer dem som elsker bading og sol. Med sine deilige små steder, kan man leie sommerhytte nesten hvor som helst, eller finne en fin camping der det måtte passe best. Her spiser man pølse og ”kartofler” på hvert et gatehjørne, eller forfriskende is eller en ”danish” fra en ”bager”. Etterpå kan man vandre over ”klittene” ved stranden, mens man funderer på om det var halvtreds eller halvfjerds som var ordet for 50.

Barna vil trives enten man drar til Danmark, Frankrike eller Spania. Det viktigste er at man koser seg og slapper av. Blir det sol liker alltid barna å bade eller leke, og på disse tre plassene er det mulighet for alt det. Opplevelser med familien skaper de aller beste minner. Minnene må man skape selv med familien man er glad i.