Velg en side

På telttur i øst og vest

Små barn elsker å være ute i naturen, spesielt dersom de kan sitte på ryggen til foreldrene når de skal forflytte seg fra en plass til en annen. Den norske fjellheimen kan være utrolig vakker på sommerstid, med flotte farger i vakkert terreng. I tillegg finnes det masse utmark hvor det å campe med telt er helt ypperlig for småbarnsfamilier.

Men lange turer i skog og mark eller over høye fjell er ikke det beste for små føtter. Derfor bør man ha med et telt slik at man kan ordne en base hvor man tar sine daglige turer fra. Det beste er å finne et lite vann, hvor man kan bade på dagen, og fiske i på kvelden. Det finnes mange slike plasser i Norge, hvor man kan kombinere naturopplevelser, teltliv og uteaktiviteter.

Jotunheimen er den store fjellheimen i vest, har mange muligheter for småbarnsfamilier som ønsker å dra på telttur. Det kan uansett være smart å kjøre opp til platået, og ta utgangspunkt i Turtagrø. Man skal likevel huske på at her er man på høyfjellet, og derfor kan det ligge snø her selv på sommeren, og nettene kan bli kalde. Med flott vær kan det å bevege seg i terrenget rundt Turtagrø være ideelt for småbarnsfamilier. Her kan man campe helt inntil, og handle mat på hotellet. Går man oppover i terrenget, kan man se opp mot den flotte Fanaråken og Store Skagastølstind, og går man nedover kommer man inn i lettere terreng med buskas og dverggran og smale stier som går hit og dit.

På høyfjellet skal man passe på å smøre barna med solkrem med høy solfaktor.

Femundsmarka

Femundsmarka er naturområdet som ligger øst i landet, byr på mange flotte naturopplevelser som også passer for små barn. Her kan man kjøre ned til innsjøen med samme navn, og campe like ved på en bredde. Her er det ideelt for kanopadling og fisking. Drar man innom Femund Canoe Camp har man et flott utgangspunkt for både telting og padling, noe man kan ta med barna på. På hjemmesiden deres finner man oversikt over alle mulighetene man har i området. I naturskjønne omgivelser kan man enten gli sakte gjennom vannet en stille morgen, plaske i vannet med de minste barna eller kose seg rundt bålet ved campen en rolig kveld. I Femundsmarka er det mye insekter, og derfor er det lurt å passe på at ikke barna blir stukket for mye.

Koselig

Når man så har bestemt seg for destinasjon er det viktig å huske på at man skal ha det koselig på telttur. Kanskje man kan dra sammen med andre småbarnsfamilier, da har barna det enda mer gøy.

Deretter bør man ikke legge ut på for lange turer, men heller korte turer hvor man kan fortelle historier og leke leker.

Det er lurt å pakke klær og andre ting i plastposer, ned i sekken, slik at de holder seg tørre på våte dager. Det kan være like koselig å være i teltet når det regner dersom alt er tørt.

Ta med gode liggeunderlag og soveposer til alle mann.

Det kan være en fordel å ha med seg gnagsår for såre føtter, og myggspray. Solkrem er en selvfølge.

Det er obligatorisk å ha med seg masse sjokolade, og god mat som man pakker i matbokser. Har man mulighet til å komme seg til en butikk, trenger man ikke pakke så mye mat.

Og før man reiser av gårde, pass på å ha masse overskudd og godt humør. Dette blir en sommer for minnebøkene.