Velg en side

Safari for småbarnsfamilier

Dersom man ikke kan la vente på den store familieopplevelsen med ville dyr og utsøkt natur, kan man rett og slett dra på en safari. Safari kommer fra swahili og betyr reise, og i denne sammenhengen handler det om å reise til Afrika for å se ville dyr og leve livet i flotte omgivelser.

Dersom man ønsker å dra på safari, kan man kontakte den lokale reiseoperatøren i sitt hjemland for å høre hva de har å tilby. Det finnes mange ulike måter og reise på, og det finnes utallige selskaper som tilbyr safari. Det kan være i kombinasjon med andre opplevelser, som for eksempel reise til flotte opplevelsesparker, en tur til Cape Town og andre byer, vindistriktene i Sør-Afrika, eller det utrolige fossefallet Victoria Falls.

Ulike safariopphold

Man kan velge et opphold der man bor i et av de store naturreservatene i Afrika, tett inntil det ville dyrelivet der. På nært hold kan man se elefanter og løver, bøfler og antiloper. Ved elvebredden kan man se dyrene drikke vann eller passere over til den andre bredden.

Man er innlosjert i hyggelige bungalower eller i små leiligheter som passer utmerket for familien. På ressorten finner man basseng og mulighet for å slå et slag golf dersom man skulle ønske det.

En jakt er kanskje ikke for de miste barna, men å kjøre i savannen med en tilegnet jeep, kan være spennende for de som er litt større. Da kommer man helt tett inntil de ville dyrene som vandrer videre på sin vei. Kanskje skal far prøve å felle et dyr, men da må han først ta et intensivkurs som han får på ressorten.

Eller man kan velge å dra fra sted til sted. Dette krever litt mer organisering og planlegging, men man får oppleve mange sider ved den afrikanske måten å leve på og se fantastiske dyr på nært hold.

Ønsker man å få med seg mer bading og soling, kan man kombinere reisen med et opphold enten i Malawi, Sør-Afrika eller andre land rundt om savannen.

Velger man safari kombinert med badeferie, da tar man fly dit og blir innlosjert på et flott hotell ved kysten eller i sentrum. I deilige temperaturer kan man kle seg i badeklær dagen lang. Da blir man ikke for varm. Dersom det skulle skje kan man ta et deilig bad i bassenget eller havet.

Viktige huskeregler

Det er mange ting å huske på dersom man skal reise på safari. Spesielt dersom man har med seg barn. Det er en lang reise, og til et kontinent der mange ting er forskjellig fra vårt eget miljø og klima.

Noen steder kommer man nært inn på naturen og får oppleve de ville dyrene. Men naturen har også mange insekter og giftige planter og dyr. Derfor må man ta vaksine før avreise og passe på å ha med seg utstyr og medisiner. I tillegg bør man tenke på det tropiske klimaet som gjør at luftfuktigheten og temperaturen er veldig høy, noe som er uvant for oss nordboere. Man kan lett bli dehydrert og overopphetet.

Det kan være greit å smøre seg daglig, og gjerne kjøpe inn solhatter til alle mann. Solbriller er et must når man er lenge ute i sola. Det er også helt nødvendig å ha med seg myggnetting eller andre remedier for å holde insektene på avstand.

Gled dere

Når man har funnet safariet som passer for perfekt for hele familien, er det bare å begynne å glede seg. Med gode forberedelser blir reisen for livet den beste opplevelsen for alle og en hver.