Velg en side

Småbarnsfamilier – velg disse feriemålene

Hvor man skal dra på ferie er nesten alltid et tema til frustrasjon, diskusjon og krangling. Noen vil hit og andre vil dit. Med småbarn er det heldigvis ikke så mange bastante meninger ennå, men da kan det være vanskelig å bestemme seg for destinasjon. Hvor man skal dra på ferie er nesten alltid et tema til frustrasjon, diskusjon og krangling. Noen vil hit og andre vil dit. Med småbarn er det heldigvis ikke så mange bastante meninger ennå, men da kan det være vanskelig å bestemme seg for destinasjon.

Familier med småbarn vil ha komfortable fasiliteter, enkle boforhold, kort vei til de forskjellige stedene, og helst så rolig som mulig. Disse stedene kan være ypperlige steder å reise til dersom man har småbarn. Det starter med norsk natur og ender i Aladdins rike.

1. Hytte på fjellet

Det er mange som kan tenke seg å bare ta hele ferien i rolige omgivelser på fjellet. I nærheten av et vann eller en elv, kan man fiske om dagene, og kose seg på tur med niste i sekken. I hytta har man alt man trenger for oppholdet, og om mor ønsker å sitte i solveggen å slappe av, kan far ta med barna på en oppdagelsesferd. Har man ikke hytte selv, finnes det mange utleiemuligheter, eller man kan melde seg inn i Turistforeningen. Da kan man gå fra hytte til hytte, eller finne en flott perle ute på vidda. Er man heldige får man øye på et ekorn, kanskje en rev eller et reinsdyr. I lyngen plukker man årets første blåbær, og kanskje finner man multer. Fjellet på sommeren byr på mange flotte opplevelser også for småbarnsfamilier.

2. Pranburi, Thailand

Thailand har så mange muligheter å by på, men fordrer at man orker en laang flyreise, eller to. Vel framme i Bangkok eller Phuket må man bestemme seg for hvor man kommer seg videre. Pranburi er et paradis som ikke er så veldig oppdaget ennå, og har hotell ved den hvite stranden, i Siambukten som er del av Stillehavet. Toget tar 3 timer fra Bangkok, og her kan man kose seg på late dager med hele familien. Her er man heller ikke langt fra Phuket, hvor man bade på den andre siden av den thailandske armen, nemlig i Indiahavet. I Thailand har man muligheten til å slappe av og oppleve en helt annen kultur.

3.   Parker i Tyskland

Tyskland er en av de største landene i Europa og har dertil et enormt tilbud for reiseklare nordmenn. Mulighetene for småbarnsfamilier består av et vidt utvalg av parker, badeland og severdigheter. Her finner man de største vannsklier og badebassengene man kan tenke seg, berg -og dalbaner og ikke minst en rekke dyreparker og akvarium.EuroPark er en enorm fornøyelsespark i Rust Swarzwald, ved grensen til Frankrike. Tyskland kan også tilby Playmobil Fun Park og Legoland, samt en rekke eventyrparker.

Av dyreparker og akvarium finnes det nesten en i hver storby. TierPark i Berlin og Hamburg Zoo er noen av de man kan besøke. Tyskland er nesten som et naboland å regne, og man trenger ikke å sitte på fly i timevis for å komme dit. Er man fra sørlig del av Norge, er en biltur nok for å komme seg dit. De to landene har mye til felles, og har sterke bånd historisk sett.

4. Noe nytt og eksklusivt – Doha

Doha i Qatar er kanskje ikke det første man tenker på når man skal velge ferie, men vil man oppleve noe helt nytt, med fantastisk høy standard og muligheter for både liten og stor til å kose seg skikkelig, er Doha stedet for dere. Spesielt om det er utenom sommerferie. Det å legge vinterferien passer utmerket, med dagtemperaturer mellom 25-30 grader, alle vintermånedene. Ferien kan hende tas i forbindelse med at en av dere jobber i Doha eller har businesskontakter der, men uansett er Doha en ørkenby som kan tilby det meste. Her er det strender og mulighet for å bade, drive vannsport og lignende. En kameltur er også mulig.

I Doha kan man besøke landets høyeste bygning, Aspire Tower på 300 meter. Det er en rekke forhåndsregler man må ta før man reiser til Doha, blant annet å ha et full-ladet kredittkort.