Velg en side

7 grunner til å reise flere familier sammen med småbarn på ferie

Ferien står for dør, og som den faste vanen, går turen alltid til varmere strøk, langt unna kjas og mas. Men nå som det har kommet enda en verdensborger med på laget, har det blitt vanskeligere å planlegge og utføre selve ferien. Derfor kan det være smart å reise med andre småbarnsfamilier, slik at man kan nyte godt av hverandres hjelp. Det kan sikkert ramses opp hundrevis av årsaker til at det er best å reise sammen, men her kommer i hvert fall syv gode grunner.

  1. Reise sammen og spar penger

Feriebudsjettet er allerede skrumpet betraktelig fra det var bare dere to, til at dere nå er 5 i familien. Da kan det være smart å dele utgiftene på flere. Ved å bestille sammen, kan man få større og bedre rom, være mer fleksible og kunne få en bedre ferie generelt sett. På fly kan man få kvantumsrabatter og det samme gjelder for alt annet. Jo flere jo bedre.

  1. Hyggelig å reise sammen med noen man kjenner

Det er trivelig å reise på ferie, men gjør man det med noen man kjenner fra før av, vil minnene bli enda bedre. Er det en annen familie man kjenner godt, vil man vite hva de forskjellige ønsker, og synes om forskjellige ting. Er det en derimot en familie man ikke kjenner så godt, kan man dra nytte av nye impulser og lære andre å kjenne.

  1. Jo flere voksne jo mer kontroll

Er det fire voksne som er med på reisen, vil det være enklere å få gjennom sine ønsker og krav. Er det i tillegg noen besteforeldre, vil man kanskje komme unna uten å bruke alt for mye penger (besteforeldre tror ofte de må stille opp økonomisk).

  1. Desto flere barn, jo bedre leker de sammen

Det kan ofte bli krangling og slåssing blant søsken som begynner å bli lei av hverandre. Men er det enda en søskenflokk man skal ta hensyn til, går gjerne kranglingen over til lek og moro i stedet. Det er hundre ganger bedre for foreldre å se at barna trives sammen med andre barn, enn at de krangler og skriker. Man vil endelig få den freden man trengte etter en lang arbeidsperiode.

  1. Man kan få råd til å oppleve den store attraksjonen

Kanskje man ikke hadde råd til å legge inn turen til det verneverdige naturlandskapet eller den berømte bygningen, men med delt økonomi sammen med andre, vil man kanskje kunne få med seg slike ting som setter en ekstra spiss på ferieturen. Det er også artig for barna når de blir større å kunne si at akkurat der har de vært, da de var på ferie med familien Hansen i 2010.

  1. Føle seg tryggere

Man er ofte en fremmed i ukjent land, når man er på ferie langt hjemmefra. Da kan det være godt å dele tiden med andre i samme situasjon, slik at man både føle seg tryggere og kan støtte seg på dem. Enkelte behersker kanskje det nye språket, eller noen er flinke til å regne om valuta. Det er mange ting man kan hjelpe hverandre med på ferie i utlandet.

  1. Barna kan leke med barn i samme alder

Det er ikke alltid like moro å leke med 2 åringen som hele tiden går i føttene dine når man selv har blitt tenåring. Kanskje man heller ville pratet med noen på samme alder, og egentlig hadde toåringen fått mer ut av å leke med en annen toåring. Når man reiser sammen med andre småbarnsfamilier, da kan man løse disse problemene. I tillegg vil barna sosialisere seg på en annen måte, noe som er bra for utviklingen deres.