Velg en side

11 grunner til at rundreise med småbarn er perfekt

Det er ikke mange småbarnsfamilier som drar på lange rundreiser i utlandet. Det som er mest negativt, er at barna ofte blir rastløse og bli reisesyke.

Men det er mange grunner til at rundreiser i Europa, USA eller andre verdensdeler, selv med småbarn i reisefølget, kan bli en av de beste ferieopplevelsene man noen sinne har fått.

For det finnes mange måter som kan gjøre rundreise til akkurat den ferien man ønsket seg.

Dette er elleve grunner til at rundreise passer for dere, selv med småbarn.

 1. Dersom man bestiller en rundreise, kan man få alt i ett. Det vil si at dersom det er spesielle ting på ruten man vil oppleve, så kan man få tilrettelagt dette i programmet. Alt fra måltider, inngangsbilletter og overnattinger kan ordnes på forhånd, slik at man slipper å tenke på dette underveis.
 1. Uansett hvor i verden man vil reise, så vil man på rundreiser ha med en reiseleder som har stor kunnskap om det området man reiser i. Da kan man spørre noen som har vært der før, om alt fra fasiliteter, severdigheter og hvor nærmeste minibank er.
 1. På rundreiser får man oppleve mange forskjellige ting. Ingen dag blir lik, og man slipper å kjede seg på det samme hotellet fra dag til dag. Man får se nye steder, og ungene kan glede seg til å komme til det nye stedet med badeland, museum eller andre parker tilrettelagt for barn.
 1. På rundreiser kan man bli kjent med nye folk, og barna kan få nye lekekamerater. Det kan være folk fra samme land, eller mennesker fra helt andre deler av verden. På den måten kan barna lære seg å sosialisere seg i trygge omgivelser.
 1. På rundreiser vil man kanskje få oppleve det ene spesielle stedet man alltid ønsket å se, uten å få dårlig samvittighet for at de ikke fikk oppleve noe morsomt. En rundreise muliggjør dette ved at reisen tar en til ulike steder i landet.
 1. Dersom været blir dårlig, kan man være underveis til et nytt sted. Enten man reiser med buss, tog, fly eller ferge kan en rundreise være perfekt dersom været ikke blir som man forventet. Når man kommer fram til den nye plassen, vil igjen sola skinne. Er man ved stranden, vil de fleste barn allerede være på vei ut i vannet.
 1. En rundreise vil lære en mer om mennesker, kultur og tradisjoner. I alle kanter av landet vil folkene være litt annerledes, og de vil ha litt forskjellig kultur enn de andre. Matretter og tradisjonene vil også variere, noe som gjør at rundreisen også blir en arena for læring og erfaring. Forskjellen mellom f.eks. USA og Norge/Europa er store og barn har godt av å lære om det.
 1. En rundreise kan bli billigere enn andre reiser. Det er fordi man kan velge å inkludere alt fra måltider til overnatting. Da vil man som oftest få et spesialtilbud, noe som blir billigere enn andre typer reiser.
 1. Det er ofte spesialtilbud for småbarnsfamilier på slike rundreiser. Da kan man la de flinke reiseguidene hjelpe til når man trenger hjelp med å handle bleier eller relaterte produkter, eller få informasjon som hjelper til når det trengs.
 1. Man kan reise med familie eller venner. En rundreise passer godt for to familier som reiser sammen, eller hele storfamilien med barnebarn og besteforeldre. Som oftest vil ferien bli bra dersom besteforeldrene er med, og de vil også helt sikkert spandere både for det ene og det andre. Hvert fall is til ungene.
 1. Den siste grunnen til at rundreiser for småbarnsfamilier er perfekt, er at dersom man ikke likte det, så vet man hva man ikke skal velge neste gang familien skal på ferie. En rundreise vil gi familien mulighet til å oppleve mange ting på ganske kort tid, i stedet for å ligge ved bassenget hver dag i to uker.
Rundreise i USA