Velg en side

På ferie med tøybleier

Hvis du skal på ferie med den minste, er det noen situasjoner hvor det kan lønne seg å bruke tøybleier. Tøybleier er et velkjent, populært og ikke nytt alternativ til engangsbleier, som er uvurderlige i mange situasjoner. Noen ganger kan tøybleier gjøre hverdagen mye enklere, fordi du kan vaske bleiene på plass og du slipper å ha luktende bleier liggende, noe som kan være gunstig på tur til hytta, på sjøen eller til utlandet. Men, tøybleier er også noe flere og flere å velger i dagligdagen, fordi denne typen bleier er et økonomisk og miljøvennlig, fullgodt alternativ til forsøplende engangsbleier, som er en stor belastning på miljøet og resirkuleringsanleggene for øvrig.

Hytta

Mange hytter i Norge ligger avsidesliggende til og da kan det være en utfordring å bli kvitt engangsbleiene på en forsvarlig måte, uten å komme i kontakt med vond lukt. Her kan tøybleier være et godt alternativ, fordi du kan vaske bleiene på plass eller eventuelt grave ned rispapiret (som er hundre prosent bionedbrytbart). Har dere vann på hytta, og en vaskemaskin, er det enkelt å vaske og tørke bleiene. Ellers, kan dere legge tøybleiene i en våtpose, som forhindrer lukten i å komme ut til omgivelsene. Når dere kommer hjem, er det bare å vrenge posen inn i vaskemaskinen og vaske bleiene.

Seilbåten

I små omgivelser, som på en seilbåt, er det nesten ingen andre alternativer enn tøybleier. Her har du også tilgang til vann hele tiden, som du kan vaske bleiene i, eller i hvert fall skylle dem, og du er helt fri for å samle opp en pose med illeluktende engangsbleier (og det kan komme til å lukte etter hvert). Dere kan bruke tauverket, som ellers brukes til å heise seil, til å tørke tøybleiene som på en tørkesnor.

Tøybleier er et must på ferie med seilbåten, fordi du kan ha med deg nok tøybleier til å vare på hele turen og om det kan bli en kostbar affære å ha med seg mange engangsbleier, som må skiftes hver gang den blir våt utenpå også.

Svømmebassenget

Nå du tar med deg minstebarnet i svømmehallen kan det være en utfordring med bleier. Her er det mange ulike produkter på markedet, og en av dem er svømmebleier, som også er en form for tøybleier. Her en funksjonen til bleien å holde på etterlatenskaper, som sørger for at du holder bassenget rent. Her kreves ingen innlegg, fordi dette er en type bleie som egentlig bare er et skall av lekkasjetett materiale.

Tøybleier er overraskende nyttige, både på ferie og i hverdagen. Det er mange gode grunner til å bruke tøybleier, og spesielt den miljøvennlige faktoren har mye å si for  moderne småbarnsforeldre. Tøybleier er et produkt som har blitt brukt i lange tider, og det er kun de siste par generasjonene at engangsbleier har vær på markedet. Men på lik linje med engangsbestikk, er dette noe du kan unngå å ta med på tur og ellers benytte deg av i hverdagen, og så lenge det finnes fullgode (om ikke bedre) alternativer, er det heller ingen grunn til å bruke annet en de gode alternativene.