Velg en side

Kortreist ferie er like bra

Det kan være fristende å bestille solskinnsferie for hele familien, når regnet høljer ned og temperaturen viser kalde 7 grader en tidlig ettermiddag i mai. Men lange reiser kan både bli dyre og føre til utålmodige barn, slitne foreldre og et skakkjørt samliv. Men mulighetene er store når det gjelder å kose seg hjemme med familien, og uten at man trenger å tømme alle kontoene.

For det første skal man ta ferie for å få tid med familien og slappe av etter en lang og kald vinter, lange arbeidsdager og masse stress i hverdagen. Da bør man ta noen dager med helt ro. La barna gå ut i hagen, enten det er sol eller overskyet, og la dem bruke fantasien og leke litt selv. Sett dere ned med en god kopp kaffe, få den gode samtalen og legg noen små planer for ukene fremover. Og husk, ta det helt med ro.

Her kommer fire ting man kan gjøre med barna på ferie.

På tur i skog og mark

Ta med familien i marka. Har man et utmarksområde i nærheten der man bor, kan man ta på seg gode tursko, lage god niste-pakke, pakke en sekk og dra ut i skogen. Her kan man oppleve naturen på sitt beste. Kanskje man ser et dyr? Et ekorn? Eller kanskje et søtt rådyr?

Finn en fin plass, tenn opp et bål i nærheten av vannet, og stek noen pølser. Barna elsker pølser med brød, og etter en liten tur ville alle ha. En liten sjokoladebit kan nok også hjelpe dersom noen begynner å bli lei. Å være ute i frisk luft og flott natur er både fin rekreasjon og noe man ikke kan få nok av.

Kino

Dra på kino. En fin opplevelse for barna kan være å dra på kino. Her kan man se en film som passer for hele familien, og som er morsom. På kino kan man kjøpe litt godteri, og litt kan man jo unne seg når det er ferie. Pass på at lydnivået kan være ganske høyt, og for barn som ikke er vant kan det bli overveldende. Men som oftest liker alle barn en god film på kino.

Badeland

Reis på badeland om været er dårlig, hvis sola skinner, er det stranda som gjelder. Å bade er noe alle barn elsker, enten det er på stranda eller på badeland. Det finnes et bad på de fleste steder, eller i nærheten. De er åpne hele året, og når været er dårlig på sommeren, er badelandene alltid fulle. Å treffe andre mennesker er også noe barna elsker, og kanskje de får noen nye venner?

Vil man bare slappe av hjemme kan man blåse opp et badebasseng i hagen og la barna holde på. En vannspreder er helt magisk, og da har man barna oppholdt i flere timer. Her blir det hyl og latter. Server melon og saft, del loffskiver i små biter og mer trengs ikke for at barna skal kose seg. Mor og far kan utføre andre aktiviteter.

Museumsopplevelser

Å gå i museum. Sommerferien kan være perfekt for å gå i museum. Et vitenskapsmuseum eller naturhistorisk museum kan lære barna om dyra og naturen, om fysikk og matematikk. Barn lærer fort og en fin omvisning på et museum kan både være interessant for voksne og barn. Her kan barna bli utfordret og få kunnskap. Et kunsthistorisk museum kan være med på å stimulere barnas kreative evner.

Ta med barna på en god middag etterpå og dagen er fullendt.

Dette er bare fire ting man kan gjøre med barna i ferien. Det er ikke alltid en selvfølge at man har ferie sammen, og at man må ty til kompromiss for å få tid sammen. Marka tur og bading kan man gjøre flere uten at det blir kjedelig.