Velg en side

Campinglivets mange gleder

Mange drømmer om reiser til eksotiske strøk, hvite strender og høye drinker på stranda. Men faktum er at man har tre unger, som alle har sine behov og ønsker. Derfor er det ikke alltid sydenreiser er den beste ferien.

Den aller beste ferien man kan ha med småbarn er på camping. Her kan barna boltre seg fritt, og man trenger ikke sitte innesperret på et hotellrom når barna skal sove. Enten man har bobil, campingvogn, spikertelt eller bare telt, så vil ferien gå knirkefritt.

Nye venner på camping

Her møter man mange nye folk, og barna får masse nye venner. Det gjør ikke noe om man har barn i ulik alder, for det skal mye til for å ikke finne noen likesinnede her. Også får barna prøvd seg i det sosiale livet. Det er alltid spennende å bli kjent med nye mennesker, uansett hvilken alder man er i. Kanskje man kan holde kontakten senere også. Da kan de holde kontakten på Skype eller Snapchat eller god gammeldags telefon.

Det er mange muligheter for å dra på campingferie her til lands, og man trenger ikke å dra langt. Det beste er selvfølgelig å ha en fast plass med spikertelt og campingvogn man kan plassere inntil. Har man i tillegg et fortelt kan man nyte kveldene og solnedgangen, mens barna enten har lagt seg inne eller er ute med de nye vennene sine.

Inne kan man tilberede mat, og til og med gå på toalett. I tillegg bruker det å være et felles sanitærområde på campingplassen

I Norge eller Danmark

Det finnes utallige campingplasser i Norge, men man kan også dra til grannelandet eller Danmark. Det er uansett ikke altfor langt. Det viktigste er at barna ikke blir billeie. Det kan fort skje når det er varmt i bilen, trangt i baksetet og kranglingen har satt i gang. Da er det smart å ta seg lange pauser og tenke at man ikke har dårlig tid. Ferien skal nytes og de voksne skal hvile ut, ikke stresse seg tullete. Nyt at man har ferie, og ikke tenk på jobben eller oppgavene i hagen.

Det som gjør campinglivet så herlig, er mange forskjellige ting. For det første kan man få en plass man knytter seg til og kommer til år etter år. Barna skaper sine minner og gleder seg til sommeren og ferien på campingplassen.

For det andre er det masse aktiviteter og moro som skjer hele tiden. Kanskje er det konkurranser og fotballspilling, og ikke minst bading. Det er heller aldri langt til kiosken hvor de har IS!

Is er det lov å spise hele sommeren. Etter isen er det tid for mer bading.

Campinglivet er også ypperlig for foreldrene. For det første får man en avlastning og man kan kanskje få tid til å gi hverandre litt oppmerksomhet. Hverdagen hjemme er fylt opp med andre forpliktelser og da blir det lite tid til å sette seg ned. Kanskje man kan nyte et glass vin og sitte å prate sammen for første gang på lenge.

I tillegg gir det så mye å se at barna trives. Det er ikke moro når barna sutrer og ikke har det bra. Det er sjelden det ikke er noe moro på campingplassen.

Billig ferie

Videre er ikke campinglivet så veldig dyrt. Det kan selvfølgelig koste en del å skaffe seg en campingvogn, men har man gode venner kan man jo kanskje låne en. Og spikerteltet blir jo et prosjekt. Det er noe man har sammen og som kan gi mye glede og gi mestringsfølelse. Spikerteltet kan innredes og gjøres trivelig.

Når man først har disse tingene må man kanskje betale en årsavgift for plassen, men ellers er det ikke flere kostnader. Bortsett fra til mengder av IS!