Velg en side

Norsk idyll med småbarn

Ferien nærmer seg og alle er egentlig mest lystne på å slappe av hjemme i sofaen. Den siste familieforøkningen har gått med til å klare seg gjennom dagene med barneskrik, mating, stell, barnehage, tøffe dager på jobb og ekstremt lite søvn. Ferien er like rundt hjørnet, men mest av alt vil man bare sove.

Men på ferie skal man, og det kan bli en tid for å både lade batteriene og få overskudd. Og man trenger ikke reise langt for å få opplevelser man ikke hadde trodd mulig her til lands. I denne artikkelen skal vi se på 5 steder og aktiviteter man kan ta med småbarn på ferie, og enda ha litt overskudd når man kommer hjem.

  1. Få alt servert på Hurtigruten

Hurtigruten går fra Bergen i sør til Kirkenes i nord. På Hurtigruten kan man få alt man trenger, alt innenfor kort avstand og til en overkommelig pris. Man kan hoppe på hvor man vil, og se det langstrakte landet fra en helt ny side. Utrolige fjordarmer, stupbratte fjell, en utrolig solnedgang og fantastiske formasjoner. Hurtigruten har alt dere voksne ønsker av visuelle inntrykk og nok av ting å finne på for barna. I hver havn kan man gå i land å oppleve en annen by eller sted i ingenmannsland.

  1. Den norske fjellheimen

Bli medlem av Den Norske Turistforeningen og benytt ferien til å gå fra hytte til hytte. Det finnes utrolig mange flotte turer som både passer for liten og stor. I ut.no kan man få mange tips til hvor man skal dra og hva man bør ta med. Kanskje man vil ta en sykkelferie, eller gå små dagsturer fra en og samme hytte. Det som er så genialt med DNT, er at naturen er rett utenfor stuedøra, og det betyr at de fleste har en flott tur rett utenfor stuedøra. Hvis ikke er det ikke langt å dra før man har helt utrolig natur tilgjengelig. Det er ikke dyrt, og man treffer mange likesinnede.

  1. Bytur og topptur

Det er ikke alle som bor i en by, men om man har en liten eller stor by i nærheten av seg, kan dette være utgangspunktet for å finne på mye sprell og ha det gøy. Man tenker kanskje på de ordinære aktivitetene som bowling og kino, men det er utrolig mange andre ting man kan gjøre i en by. De fleste byer har flotte marka-områder i nær tilknytning til seg som rekreasjonsområde for befolkningen. Besøker man en by kan man for eksempel ta en populær rute eller gå opp til en topp. I Oslo har man Holmenkollen, i Bergen Ulriken, og i Trondheim Gråkallen. Det er garantert at det helt sikkert finnes en topp der dere drar. I Namsos har man for eksempel Klompen. Etter på kan man spise middag eller finne på noe sprell i byen.

  1. Antikviteter og isenkram

Sier man ”iiiisenkram” til ungene vil de helt sikkert juble i den tro at de skal få iskrem. Men en isenkram er som kjent en jernvarehandel, og i dag er ekte isenkram nesten som en reise i historien. Mange steder selger man antikviteter og finurlige redskaper fra en svunnen tid. Kanskje man kan finne noe fint til hytta eller uteplassen hjemme. Blomsterpotter til mor og noen artige leker til barna. Og etterpå kan man dra å kjøpe is til alle sammen.

  1. Ta inn på hotell og lat som man er i en verdensmetropol

Selv om man ikke reiser utenlands i ferien kan man jo få litt velvære ved å ta inn på et hotell i nærheten. Hele familien kan kose seg med deilige måltider som står klare til dere til alle døgnets tider. Her kan man leke i korridorene eller bade i bassenget. Deilig avslapning for foreldre som ellers stresser rundt, og et nytt miljø for utålmodige barn.