Velg en side

Med småbarn til en ukjent perle

Småbarn og unger elsker en kritthvit strand, i deilige temperaturer og masse nytt å oppdage, og masse å finne på. Her kan man bygge sandtårn i timevis eller bade i vannkanten med bøtte og spade.

Når man skal reise med små barn så ser man helst at ikke reisen er alt for lang og at alle fasiliteter er i absolutt nærhet. I tillegg er det greit at det er flere muligheter i nærheten dersom regnet plutselig skulle begynne å bøtte ned.

Det er mange som kanskje allerede nå har begynt å tenke på neste sommerferie, selv om det er mange steder i verden det fortsatt er god temperatur. For mange er også pris en ting å tenke på, spesielt nå som krona er så svak som den er. Derfor er en reise tilbake til Hellas, arnestedet for antikken og mytologi med superguder.

Hellas

Dersom man skal reise til Hellas, er det en rekke steder å reise til. De fleste kjenner jo øyene Kreta, Korfu, Kos, Samos, Lesvos også videre, samt hovedstaden Athen. Dette er store turistmål, og det er kanskje ikke det man er ute etter når man reiser med småbarn. Da ser man heller etter rolige steder der alt er litt mer avslappet. Hva med å ta fly til Thessaloniki, med IATA kode SKG og til det herlige Bousoulas. En kort biltur på under en time er alt man trenger for å være på den perfekte plassen for småbarnsfamilier i Hellas.

Bouloulas

Bouloulas er en rolig plass ved Sani i distriktet Halkidiki. Stedet ligger trygt inne i Egeerhavet, i det sentrale Hellas, kalt sentral-Makedonia. Må ikke forveksles med halvøya Athos, hvor det er strengt munkestyre uten tilgang for kvinner og barn.

På halvøya ligger strendene på rekke og rad, da de omtrent går i ett rundt halvøya med veiforbindelse til fastlandet. Stedet har fått priser for sin familievennlige stil, og passer utmerket for småbarnsfamilier som ønsker sol og sommervarme. Hotellet ligger straks ved stranden, og ønsker man å spise ute, er det et titalls forskjellige restauranter i nærheten. Ved Sani Beach finner man også en rekke leilighetskomplekser, kalt ”luxury villas” som gjør at man kan velge dette og bo mer avskilt fra de andre turistene. Selv å feriere her på sommertid koster ikke avskrekkende mye, noe som er perfekt for småbarnsforeldre som skal få endene til å møtes.

Stedet er også fint fordi det har barneklubb for alle aldre mellom 0-17 år. I tillegg kan man leie en Babewatch (barne -og badevakt) dersom man vil ta seg en svømmetur eller en spasertur med dama.

Været er perfekt på Bousoulas med rundt 30 grader Celsius på sommertid og behagelige 15 grader midtvinters. Her kan man kose seg i temperaturer ikke kjent for nordmenn flest. Det gjør godt for både store og små, ikke minst å kjenne solstrålene på kroppen. Noe som er godt for en frosset sjel.

Av og til gjelder det å finne et reisemål som ikke alle snakker om. Både for å oppleve noe nytt og ikke minst for å slippe å ligge på utstilling på stranda. Noen steder er så overfylte at man tenker at dit vil man aldri reise tilbake. Men feriemål som Bousoulas på Kassandreia er en ganske ukjent plass for de fleste.

Skal man til Hellas kan det være lurt å ta med litt kontanter, ha en god reiseforsikring og ellers godt humør. Ferien på Bousoulas kan bli akkurat den ferie som passer for dere.