Velg en side

Med hund i hundebur på bilferie

Barn i seg selv kan være en prøvelse i ferietida. Spesielt når det gjelder lange bilturer. Har dere hund vil den kunne være godt selskap for de små, både underveis og vel fremme. Da blir det gjerne mindre kjedsomhet på turen. Men det er visse krav til hundens velvære, og ikke minst sikkerhet, når den sitter i bilen.

Barna selv ville kanskje foretrukket at hunden befant seg sammen med dem i baksetet slik at de kunne underholde hverandre. Men dette er ikke den beste løsningen med tanke på dens og de øvrige familiemedlemmenes sikkerhet. Her anbefales det billige hundebur.

Hvorfor du bør ha et hundebur

En løs hund i bilen er, -vel, det samme som en løs kanon på dekk. Det verste er ikke at den kan forstyrre føreren, men at den vil fare fremover dersom det blir en bråstopp, i verste fall som følge av en kollisjon.

Hundens vekt mangedobles når den kastes frem i stor fart som følge av stansen. Treffer den noen av de i framsetet, kan det føre til store personskader. Men verst blir det som regel for hunden selv. Et vanlig krav for hundeforsikring er at den sikres forsvarlig under kjøreturen.

Den beste måten å gjøre det på, er å anskaffe et hundebur. 

Hva slags hundebur bør du ha?

Det er ulike typer hundebur. Det er selvfølgelig forskjellige størrelser, ettersom det er så mange varianter av vår firbeinte venner. Dernest finnes det bur for både en og to hunder. Til slutt vil type bil du har være avgjørende for hva slags bur du må kjøpe.

Når du har tatt en beslutning om hvor stort buret skal være (det bør heller ikke være for stort), må du finne det som kan tilpasses den ledige plassen i ditt eget kjøretøy. Har du en stor stasjonsvogn, kan du benytte de fleste muligheter. Ellers er det ofte slik at burene er tilpasset enkelte modeller. Du bør derfor forsikre deg om at buret enkelt kan settes opp i bilen din før du handler.

Ha det kos med barn og hund på ferie

Det er ikke overalt det er like ideelt med en hund på ferie. Det er likevel mange muligheter for å finne steder der den firbeinte blir godtatt og trives. Skog og mark er det beste eksemplet. I nærheten av sjøen går også bra, hvis det ikke er for mange andre badegjester som kan føle seg plaget av dens nærvær.

NB! Ikke la barna sitte i buret…