Velg en side

Julemarkeder for barn i alle aldre

Julemarkeder passer for barn i alle aldre, og voksne. Reis på julemarkeder Europa over, og nyt førjulen.

Salzburg – et vintereventyr
Salzburg er virkelig som et lite vintereventyr i seg selv! Med andre ord, perfekte omgivelser for julemarked. Du finner det beste i hjertet av den gamle bydelen, på Residenzplatz. Her kan du smake på østerriksk julemat, gløgg og punsj! Og etterpå er det bare å begynne å lete etter julegaver til hele familien. Her finner du blant annet tekstiler, dekorasjoner og smykker i alle prisklasser og kan nyte utsikten over en snødekt by med tårn og kupler.

Stockholm – tradisjon fra middelalderen
Julemarkedet på Stortorget i Gamla stan har eksistert siden 1915 og er det eldste i Sverige. Tradisjonen har imidlertid en enda eldre opprinnelse, nemlig i markedene på middelalderen. Du kan rusle rundt blant de rundt førti bodene som får plass på torget og som selger svenske håndverks- og matprodukter med garantert høy kvalitet. Gamla stan er populær hele året, og her kan du også finne julegaver i noen av de særegne butikkene som selger kunst og håndverk.

Dresden – duften av glühwein
Tyskland kan virkelig dette med å lage julestemning og har mengder av flotte julemarkeder. Dresden Striezelmarkt var det første og er, ifølge oss, et av de beste. Duften av glühwein sprer seg i gatene og i de omtrent 250 bodene finner du julepynt, krydrede pølser, julegodteri og håndverksprodukter. Ikke rart at markedet her omtrent to millioner besøkere hvert år fra alle verdenshjørner. Desember er definitivt den beste måneden hvis du vil besøke Dresden.

Praha har en smittende varme
Praha er den perfekte blandingen av gammelt og nytt, men når det lakker mot jul søker mange mot det klassiske! Vi anbefaler julemarkedet på torget i den gamle bydelen. Her finner du varmende mat, gløgg og julemusikk, og du kan blant annet kjøpe treleker, duftlys og håndlagde smykker. Men julegavehandel er ikke den eneste grunnen til å reise hit, opplevelsen handler like mye om den helt spesielle julestemningen i Praha. I tiden før jul blir gatene mer livlige enn vanlig!

I hjertet av Manchester
Julemarkedet på Albert Square lokker til seg besøkere fra hele England og Europa, men det er nok ikke bare julemarkedet som frister, Manchester er nemlig en fantastisk by! Utvalget på julemarkedet øker for hvert år, og varene kommer i stor grad fra lokale produsenter. Kom gjerne sulten til julemarkedet, du bør nemlig ikke gå glipp av maten! Prøv bratwurst, ungarsk gulasj og spansk paella. Eller hvorfor ikke delikate franske fylte, små vannbakkelser – petit choux – og nederlandske pannekaker?

Finn julestemningen i København
På julemarkedet i Tivoli i København sparer de ikke på noe! Her møtes du av seksti juleboder, rundt tusen juletrær og hundretusener av lys. Du kan smake på sild, sylte og snaps, og barna kan kose seg med karuseller og tog. Julenissen er på plass hver dag. Gå ikke glipp av æbleskiver, som ofte serveres til gløggen; det er et fantastisk lite bakverk som er stekt i en spesiell stekepanne. Den serveres porøs og delikat med jordbærsyltetøy og melis.