Velg en side

Hvorfor Finland kan egne seg som ferieland med småbarn – steder og aktiviteter

Det er ikke alle som setter kursen mot Finland når man skal reise på ferie. Men at ikke landet tjener som vertsland for flere nordmenn, er både synd og skam. Et land Norge deler over 700 kilometer riksgrense med, strekker seg nesten like langt som vårt eget land fra nord til sør. Med tanke på alt man kan oppleve i så kort avstand fra hjemlandet, er Finland verdt et besøk, og spesielt med småbarn i reisefølget. Det er mye som et spennende for barn i Finland. Her kommer en liten oversikt over hva man kan gjøre.

Ting å gjøre i sør

I det sørlige Finland finner man alt man trenger for en herlig ferie som både liten og stor vil huske. Av dyreparker kan nevnes tre store:

  • Kotka
  • Tropicario
  • Høgholmen Djurpark

I tillegg finner man SEA Life Akvarium som ligger i Helsinki, finnenes hovedstad og største by.

Av temaparker og tivoli har finnene mye å by på for liten og stor. Men Linnanmäk er kanskje den beste. Her kan man oppleve 4D kino, en kul berg –og dalbane og ikke minst Magia, en vilter karusell for de som tåler noen ekstra G-krefter. Men parken har også områder for de aller minste barna, slik som Minimäki og Angry Bird-lekeplassen.

Andre fornøyelsesparker er Puuhamaa og Tykkimäki Nöjespark.

Av museum og vitensenter kan nevnes Sveaborgs Festning og det tekniske museet i Helsinki. Dersom dette ikke passer kan også Helsinki by på en tropisk botanisk hage kalt Gardenia, og en båttur i skjærgården med Doris familietur.

Men barn elsker å bade og badeland finner man også i det sørlige Finland. Helsinki har to badeland som passer utmerket. Serena Vattenpark og Helsingfors Simstadium er lokalisert i nærheten av både hoteller og andre fasiliteter.

Ting å gjøre i nord

Man skulle tro at nordlige Finland bare bestod av ødemark og uendelig mange innsjøer. Men det er bare litt av sannheten. Det som er spennende attraksjoner for barna her er spesielt dyreparken Ranua Zoo med bjørner, elger, rever, ugler, mink, villsvin og andre arktiske dyrearter. Her kan man til og med se den lille isbjørnungen, som ble født i dyreparken i 2016. Dyreparken ligger midt i mellom flyplassene i Rovaniemi og Oulu, akkurat ved polarsirkelen.

Den andre må-se opplevelsen i det nordlige Finland er julenisseparken, Santa Park. Fly til Rovaniemi og SantaPark. Her skal man visstnok møte julenissen, alvene og deres vidunderlige eventyrlige verden. Hit kan man reise sommer som vinter, for her er det alltid aktivitet. Julegaver skal lages, og julegaver skal sendes. Her kan man oppleve is-prinsessen, ta en tur med det magiske toget, og smake på deilige pepperkakene. Julenissen har sin egen grotte hvor all magien skjer. Kom og bli med.

Man kan også besøke andre deler som Kusamo og Kalajoki. Her har de deilige badeland for hele familien. Jukupark og Holiday Club Kuusamon er perfekte for dem som vil slappe av eller oppleve herlige vannsklier og ville fossefall. Her skulle man tro vinteren hadde taket hele året rundt, men desto mer herlig å kunne dyppe tærne i tropisk varmt badevann. Sommertemperaturen ligger opp mot 20 grader Celsius på maks.

Men det er selvfølgelig en park alle små må besøke om de skal til Finland. Det er Mummidalen i Nådendal midt i Finland. Velger man å reise med ferge kan man sjekke inn med en pakkeløsning på denne siden. Mummidalen åpner i januar, så det er den perfekte julegaven for liten og stor, som man kan reise til i vinterferien. Nådendal er Finlands mest solrike by, med både gamleby, strandpromenade, kafeer og gallerier.