Velg en side

Hvor og når passer det å reise til…?

Når man skal reise med småbarn kan det være lurt å tenke seg godt om før man bestiller flybilletter, hotell og ting dere skal finne på. For det er ikke sikkert det passer å reise jorden rundt for den ultimate opplevelsen dersom reisen innebærer nesten et døgn på flyet, eller å sitte på stranden som sild i tønne. Kanskje er det likevel mulig å reise på sydenferie selv med småbarn, når man planlegger reisen litt nøyere.

Skal man på badeferie på sommeren, kan det være lurt å velge land som Kroatia, Bulgaria eller Romania. Det er både fordi man kan finne en plass som ikke er overfylt av fulle ungdommer og tettpakkede strender, men også fordi det er mindre folk, rimeligere reiser og opphold, og mye mer barnevennlig. I tillegg er ikke reisene mer enn maks 5 timer med fly.

Hvor og når passer det å reise på badeferie til Kroatia

Kroatia har mange fine plasser med strender som ligger nært knyttet til små landsbyer hvor man kan oppleve balkansk historie og kultur for de voksne og badeliv for de små, uten store badeland og fartsfylte fornøyelsesparker. Her er tempoet dratt helt ned.

Drar man hit på høsten vil man oppleve godt vær, flotte badetemperaturer og lite turister.

Alternativ å reise til er steder som øyene Krk og Vis eller landsbyene Primosten og Ston. Man kan fly til både Dubrovnik, Split eller Zagreb for å komme til disse plassene. Disse stedene ligger ut mot Adriaterhavet.

Hvor og når passer det å reise på badeferie til Bulgaria

Bulgaria har kanskje et rufsete rykte når det gjelder fyll og bråk, men landet har mange fine plasser for småbarnsfamilier å by på. Det er ikke langt å reise og ellers veldig rimelig. Når det gjelder Bulgaria og bading er det Svartehavet som gjelder. Man er nå vendt østover og klar for den orientalske sola.

Den idylliske strandpromenaden i byen Albena er bare en av de mange vakre detaljene.  Men det viktigste er alle aktivitetene som passer for barna her. Stedet satser på turisme, men er likevel en rolig plett. Langgrunne strender og deilig turkist vann, gjør sitt til at barna elsker å bade her.

Byala er også en slik rolig by i provinsen Varna. Her kan man bade ved Karadere stranden, og bo på trestjerners hotell eller resort.

Bourgas er en stor by som også ligger på denne kysten. Med en temperatur rundt 30 grader midt på sommeren er bading og byliv noe man kan få akkurat her. I denne byen kan man få et påfyll med kultur og bulgarsk tradisjon.

Reiser man til Bulgaria på ferie med barna, er det flyplasser både i Varna og i nærheten av Burgas. Bulgaria er synonymt med vakker natur, deilige temperaturer, rimelige priser og perfekt som noe nytt og spennende.

Hvor og når passer det å reise på badeferie til Romania

Man forbinder kanskje Romania med Dracula og tiggere, men dette landet har også mange skatter å by på for barnefamilier som ønsker å oppleve nye steder og en helt annen kultur. Romania har også kyst mot Svartehavet. Med byer som Bucurest og Constansa har man et godt utgangspunkt for en rolig og behagelig ferie med familien. Kysten deles med Ukrania i nord og Bulgaria i sør, med en flott kystlinje som kan by på badebyen Saturn. Dette er en by tilrettelagt for turisme, men reiser man litt utenfor sesongen, for eksempel i september, er det mye mindre turisme. Likevel er temperaturene fine. Her er det mange hoteller og deilige badestrender hvor barna garantert vil trives. Romania satser på planetariske navn, og Neptun er også en strand som er tilrettelagt for barnefamilier. Vama Veche er badebyen som ligger ved grensen til Bulgaria, og her kan man se på fiskerbåtene, og bade i den deilige sjøen. Likevel kan det sies at byen er kjent for både sine hippie-tendenser og nudiststrand.