Velg en side

7 parker i Skandinavia

Det er ikke alltid man vet hvor man skal dra på ferie, spesielt når man har små barn å ta hensyn til. Det bør ikke være for langt unna, og det må være noe artig som engasjerer barna.

Det finnes utallige parker for barnefamilier i Skandinavia, hvor man både kan være dagen lang samtidig som man kan bo i eller i nærheten av.

  1. Tusenfryd

Tusenfryd utenfor Oslo, er en fornøyelsespark for barn og unge. Her er det mange spektakulære attraksjoner for litt større barn, men også masse ting å gjøre for de minste. Noen av attraksjonene som kan nevnes er Sommerfuglene, Bestefars bil og Ballongferden. I tillegg kan man kjøre fjernstyrte båter, spille minigolf og spise masse is. Parken reklamerer med park og hotellpriser, hvor man kan overnatte i kort avstand fra parken.

  1. Lost City og Gustavsvik Camping

Midt mellom Oslo og Stockholm ligger Örebro, en middels stor by med et badeland man bare må oppleve. Det sies å være Sveriges største badeeventyr, noe som sannsynligvis er sant. Temaet for badelandet er jungel, og det finnes vannsklier for alle og en hver. Rutsjebaner med neonlys i Thunder Storm og Jungle Escape, starter ute og ender inne. De litt større barna tar Pitch Black-sklien uten å nøle, mens de minste barna kan leke i barnebassenget. Bølgebassenget og Villfossen er andre sklier. Det kan bli vanskelig å få barna herifra. Men da er det fint at man kan campe på Gustavsvik Camping. Her er det også masse aktiviteter, og man kan enten bo i campingvogn eller leie såkalte stugor. Örebros gater har også en modell av solsystemet med solen og de forskjellige planetene.

  1. Liseberg

Gøteborg egen fornøyelsespark ligger kort vei fra sentrum og fartsårer. Mange attraksjoner for små og store, og alltid blide og hyggelige ansatte. Parken har fine spisesteder og ikke bare junk-food. Det kan være smart å bestille inngangsbilletter på internett så slipper man å stå i lange køer ved ankomst. Ikke bare Sveriges, men Nordens største fornøyelsespark. Det er vanlig å overnatte på campingen ved Askim strand eller Hotell Heden i gåavstand fra parken.

  1. Astrid Lindgrens park

Pippi Langstrømpe, Emil i Lønneberget og lille Ida i flaggstangen, det er alle figurer fra Astrid Lindgrens univers. Her kan man oppleve hennes verden akkurat som den fortoner seg i alle hennes bøker. Passer utmerket for de aller minste, i rolige og trivelige omgivelser. Her kan man velge mellom å bo i de tradisjonelle svenske husene, i ”stugor”, eller på campingplassen ved siden av. Denne parken finnes ikke så langt fra Hultsfred eller Stockholm.

  1. Tivoli i København

Man kommer ikke utenom Tivoli, Københavns eget tivoli midt i byen. Med utallige attraksjoner og høy fart, vil man ikke klare å komme gjennom alle på en dag. Det vises forestillinger på scenen hver kveld, og fyrverkeriet avslutter dagen før man rusler tilbake til hotellet. Gode restauranter på hvert hjørne er behagelig for dem som vil sette seg ned for en hvil. Mange tema er fra den kinesiske tradisjonen med skjønne hager og soltempler.

  1. Legoland

Man kan ikke dra til Danmark uten å dra til Legoland. Billund ligger midt i Jylland, og er en park for dem som elsker Lego. Fantastiske byggverk, artige berg –og dalbaner og mange attraksjoner barna vil prøve igjen og igjen. Det kan være lurt å ha satt av noen dager i Legoland, for her blir det fullt. Det kan være smart å laste ned appen og booke frokost på hotellet dersom det er aktuelt.

  1. Inspiria

Alle barn elsker å herje og hoie hele dagen, noe Inspiria også kan by på. Men dette opplevelsessenteret handler også om kunnskap som fysikk, matematikk og biologi. Her kan man leke i Planetariet, se science-show, sitte å tegne sammen med Øistein i tegnehjørnet, se utenomjordiske lysfenomener, oppleve Gyro Xtreme eller gå på mange forskjellige utstillinger. I Aktivitetsparken finner man både sykkelbane, sandbasseng, snøkanon også videre. Inspiria ligger på Grålum ved Sarpsborg.