Velg en side

Barn elsker teknologi – hvordan få dem med ut?

Barna elsker teknologi og dersom de fikk bestemme kunne de nok sitte på sofaen hele sommeren med et nettbrett i fanget. Men nå kan man kombinere teknologi med fysisk aktivitet i spennende natur.

I Nord-Trøndelag kan man nemlig oppleve Skandinavias første dresin-trail med Geocaching.

Her i Namdalen kan man oppholde seg hele sommeren uten at det blir kjedelig. Å ha med en campingvogn eller telt vil føre en ekstra egenskap til turen.

Hva er dresin?

En dresin er en liten vogn som er laget for å inspisere jernbanelinjer på 1800-tallet. Men senere har dresinen mistet sin oppgave, på grunn av at det har kommet bedre alternativ. Dresinen drives fremover med fotpedaler, men det finnes også dem som drives med håndmakt. Det er en fin måte å være ute i naturen på, og man kan bytte på å kjøre dresinen. I dag brukes dresiner som oftest for rekreasjon, noe som de har funnet ut i Namdalen.

Det er utvilsomt en utrolig idé, og det er ikke sikkert at man har hørt om dette tilbudet før. Det å lete etter og finne gjemmesteder er noe alle barn elsker, enten det er å finne julepresangene foreldrene har gjemt eller skatter som er lagt ut av ukjente i spillet Geocaching. ”Geo” er utledet av ordet geografisk, mens Cahing er utledet av det franske ordet ”cacher” som betyr å gjemme, og i denne sammenheng er det også et ordspill på ”caCHING” altså lyden av et kasseapparat som åpnes. Noe man sier når man har gjort en god deal eller har funnet en gjemt skatt! Caching!!

Geocaching er en app man kan laste ned og spille med folk over hele verden.

En slik opplevelse er noe som passer utmerket for en familie men barn i riktig alder.

Det er ikke tvil om at man vil huske en slik ferie i mange år framover, enten man er barn eller forelder.

Har man en campingvogn er opplegget perfekt, da dresinen kan leies fra Namsos Camping. Namsos er byen i hjertet av Namdalen, hvor man finner noen av landets beste lakseelver, oppleve vakker natur og lete etter skatter på en dresin.

For området hadde før i tiden passasjertog og godstog til Namsos, men i dag står linjene ledige for slike tiltak. Togskinnene følger Namsen opp til Skage, ca. 15 km innover. Terrenget er flatt og det er ingen problemer å ta denne turen for hverken liten eller stor.

Andre ting i umiddelbar nærhet

Når man allerede er i Namdalen kan man kombinere ferien med tur til kysten, for eksempel Stokkøya. Her finnes en utrolig fin strand, med egen strandrestaurant. Man kan leie båter og holde på med surfing og bading.

I tillegg kan man dra innover i landet til Namsskogan Familiepark. Parken ligger langs E6. Her kan barna ta en tur i klatreparken, ta zip-linen fra Tøffingtårnet, eller padle rundt på vannet. Hesteridning og teater er også noen av mulighetene. Samtidig kan man være heldig å se både ulv og bjørn, jerv og rev. Ja til og mange andre dyr. Her får man virkelig møte et vilt dyreliv. Ikke se bort fra at en alpakka dukker opp.

Alt i alt har landsdelen store muligheter for ferieaktiviteter for familien. Er man lei av Sydenferie på charterfly, kan man bare bestille med det samme. Et godt utgangspunkt er å besøke hjemmesiden til Namsos Camping og VisitNamdalen. Her finner man mer informasjon om både dresin-trail, Familieparken og andre severdigheter. Her er det aktiviteter både for liten og stor, noe som gjør at en sommerferie her vil bli godt tatt i mot. En litt annerledes ferie som vil sette spor og bli gode minner.