Velg en side

Milano med de minste

Milano = mote, noe man fort får bekreftet etter en kort spasertur mot sentrum. Her kan du ikke unngå å møte ikoniske merker som Giorgio Armani, Versace og Prada.

Den nord-italienske byen tilbyr selvsagt mye mer enn “bare” voksne ting som shopping, Michelin-restauranter og det verdensberømte operahuset La Scala. Byen har nemlig også masse å tilby de aller minste, og motemetropolen er derfor et velegnet feriemål for alle som overveier en reise til italia med hele familien. 

Barnevennlig park

I underkant av 100 meter fra de eksklusive butikkene med astronomiske priser og omsetninger, ligger den vakre parken Giardini Pubblici Indro Montanelli. Et av flere store grøntområder i storbyen. Området strekker seg over totalt 172 000 m2, og her finner du (i tillegg til innsjøer der du kan mate ender) tre store lekeplasser med husker, vipper, lekehus og sklier. 

Med de grønne omgivelsene som ramme, faller du naturlig inn blant de lokale familiene med barn som nyter den store byens lille oase. I parken er det også en liten fornøyelsespark med både karuseller og små vannsklier. Der kan man gå helt gratis blant forlystelsene, eller betale en euro for å prøve en tur. Et skikkelig drømmeland for de minste.  

Koselig kafémiljø

Når babyens latter erstattes av et gjesp, er det bare å sette barnet i barnevognen og trille avsted i fem minutter og ta turen til Milanos koselige kafémiljø. Her kan de voksne slappe av med en lekker risotto eller ekte italiensk pasta sammen med et glass rødvin. Selvfølgelig etterfulgt av den hjemmelagde iskremen – gelato – som selges på hvert gatehjørne i sentrum.

Midt i hjertet av Milanos pulserende byliv finner du Piazza Duomo, der den gigantiske katedralen stiger til himmels. 158 meter lang, 92 meter bred og 108 meter høy – og dermed overgås den bare av Peterskirken i Roma. 

Det kan hende det ikke er akkurat her man skal ta med en liten leken datter / sønn, men kanskje foreldrene kan gå inn en om gangen mens de ser etter barn(a) på skift. 

Utenfor kan de små løpe rundt på torget blant duer, som blir lokket av de mange som med korn i hendene prøver å imponere turistene med triks. Her spiller været faktisk ingenting, og det er nesten likegyldig om solen skinner ned på torget eller om det regner.

Kulinarisk høyborg

Når den lille sulten dukker opp igjen, slik den ofte gjør når man vandrer rundt i en av Europas kulinariske høyborger, er det på tide med en panini. Det er den perfekte snacken for både travle foreldre og de små og aller minste.

Maten er en turistattraksjon i seg selv, og om man undersøker litt, da kan man enkelt ta barna med til en deilig restaurant med rimelige priser. Se ned i sidegatene og ikke vær redd for at steder med ‘Pizzeria’-skilt er små snuskete kjøkken som bare serverer hurtigstekte pizzaer og pastaretter. 

Her finner du vanligvis menykort med lekre lokale kjøttretter og desserter som gjør det vanskelig å ikke bestille for mye!