Velg en side

De beste måtene for foreldre å slappe av

Å reise på ferie krever at du som forelder er «på» til enhver tid. Som forelder er det ditt ansvar at alle har det bra, uansett hvor dere befinner dere i verden. Samtidig er det viktig å ikke bagatellisere at også foreldre har sine behov når de reiser på feire. 

En ferie skal være avslappende for alle parter. For noen innebærer dette å leke i eller langs med bassenget, ta utallige turer ned bassengskliene og spise så mye is de orker. Selv om foreldrene også kan synes det er gøy, så er det ikke uvanlig at de også foretrekker andre ting.

Spille et slag poker

Selv om man er foreldre, så er det ikke utenkelig at man har noen av de samme interessene man hadde tidligere. Noen liker for eksempel å spille poker.

Poker er et spill de fleste har hørt om, da dette har vært et svært populært kortspill i mange århundre. I tillegg er poker et spill som har vokst seg stort på nettet, og avslapningen rundt det grønne bordet er moro for absolutt alle.

Du har altså enorme muligheter når det gjelder dette spillet. Det kan spilles på mobilen mens du ligger og slapper av ved bassengkanten. Men om du har pakket med deg pokerkort i kofferten, så kan du samle en gjeng og spille fysisk.

For å skape en atmosfære som er så lik casinolokalet som overhodet mulig, så kan du også pakke med deg en liten, grønn filtduk som du danderer over bordet. Det er en liten detalj som vil tilføre det lille ekstra til spillet.

Sole seg

Det er imidlertid ikke sikkert at poker er helt din greie. Om ferien finner sted i sydligere strøk, så er kanskje tanken på å dra nytte av soltimene mer fristende. For de som liker det, så er det å sole seg en veldig fin avslapningsaktivitet.

Bade i bassenget eller i sjøen/havet

Det å bade er også en svært vanlig ferieaktivitet. Og dette er en aktivitet som byr på mye moro for alle sammen. Det er noe du kan gjøre sammen med venner, sammen med partneren din eller alene.

I likhet med poker, så er dette en aktivitet som byr på mye moro på forskjellige måter. Så fremt det er juridisk lovlig, så kan du bade akkurat der du vil. Noen mennesker foretrekker basseng, mens andre foretrekker noe litt større som en innsjø, sjø eller hav.

Ta en spasertur langs stranden

En fin måte å runde av kvelden når man er på ferie, er å ta en spasertur langs stranden. Også dette er en flott aktivitet, som du kan inkludere mange i.

Men det er også noe du og partneren kan gjøre på egen hånd. På den måten har dere muligheten til å slå to fluer i ett smekk, siden det gir dere litt tid til å være kjærester og ikke bare foreldre hele tiden også.

Dra på ferie med et vennepar

Når du tenker på det å reise på ferie, så er kanskje ikke det å slappe av den første assosiasjonen du får opp.

En god løsning på dette kan være å planlegge en ferie sammen med et vennepar. Det forutsetter naturligvis at de voksne kjenner hverandre godt, men da kan dere kose dere sammen, da dere sikkert har mye til felles.

Dette er en løsning som gir de voksne litt større frihet til å bevege seg utenfor hotellområdet når de måtte ønske det. Og vice versa for det andre foreldreparet som dere reiser sammen med. Dere hjelper hverandre til å få maksimalt ut av ferien.

Det trenger ikke å være så komplisert

Helt til slutt er det viktig å understreke at en ferie ikke trenger å være så komplisert. Selv om det naturligvis er viktig å aktivisere, så skal det sies at de også helt sikkert syns det er deilig med en liten hvilestund og kanskje en iskrem i skyggen!